Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Sorundas hantverksutställning lider mot sitt slut - sista chansen i helgen

Utställningen "Den futuristiska orten" har en helg kvar. Sorundadräkterna och konstnärinnan Anne Lows tolkning av hantverken har kännetecknat mest, och intresserat flest. Det har varit fler besökare än man trott, säger Luzzi Herzog på Sorunda hembygdsförening.

Text

Konstnärinnan från Kanada Anne Low tillsammans med Lena Kristiansson, ordförande för Sorunda hemslöjdsvänner. Foto: Kjell Gustafsson

Annons

Utställningen ”Den futuristiska orten” i Folkets Hus i Sorunda börjar lida mot sitt slut och sista chansen att besöka utställningen är i helgen. Konstnärinnan Anne Low kopplar ihop den traditionella sorundadräkten, sorundavanten och sorundatårtan med andra hantverk och tolkar till såväl dåtid, samtid och framtid.

Förvånansvärt uppskattat

Annons

I helgen är sista chansen att besöka utställningen som håller öppet mellan klockan 11 och 16, och som tidigare kommer det finnas kaffe och sorundatårta att smaka på.

Annons

Luzzi Herzog på Sorunda hembygdsförening berättar att det har varit fler besökare än vad man trott och att utställningen har fått väldigt positiv respons.

– Det har varit förvånansvärt uppskattat och både sorundabor och tidigare sorundabor som flyttat in till Nynäshamn har besökt utställningen, berättar Luzzi Herzog. Det som har kännetecknat utställningen mest är just kopplingen mellan de gamla traditionella dräkterna och Anne Lows framtida tolkning.

Bord och tapeter inspirerade från Moa Martinssons torp har funnits med på utställningen och borden har varit dukade för kalas. Anne Low har även besökt femteklassarna i Sunnerbyskolan och hållit workshops med dem. Barnen fick göra sina egna verk i bilder och vävar som sedan ramades in och fanns med i utställningen. Barnen tyckte att det momentet var väldigt roligt och det blev jättepopulärt på utställningen, berättar Luzzi Herzog. På utställningen finns också en workshop, där man kan prova på att göra sorundavantar och sorundadräkter.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan