Annons

Annons

Annons

Hockey-VM 2018

Beskedet under matchen – NHL-trio förstärker Tre Kronor

Matchen mot Slovakien hade precis börjat när beskedet kom – Filip Forsberg, Mattias Ekholm och Viktor Arvidsson förstärker alla Tre Kronor i hockey-VM. Det bekräftades av Svenska ishockeyförbundet.

Tre Kronor får förstärkning av tre NHL-spelare. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Annons

Tre Kronor får rena drömförstärkningen mitt under hockey-VM. Tre av de fyra svenska spelarna som åkte ur Stanley cup-slutspelet med Nashville Predators har tackat ja till VM-spel – forwardarna Filip Forsberg och Viktor Arvidsson samt backen Mattias Ekholm.

Tre spelare av yppersta världsklass som alla har bra säsonger bakom sig i NHL.

Leksandsprodukten Filip Forsberg stod för 64 poäng på 67 matcher i grundserien och 16 poäng på 13 matcher i slutspelet.

Annons

Annons

Arvidsson, starkt kopplad till Skellefteå AIK och med Kågedalens AIF som moderklubb, stod för 61 poäng på 78 matcher i grundserien och nio poäng på 13 slutspelsmatcher.

Borlängefödde Ekholm, med IFK Ore som moderklubb och flera säsonger bakom sig i Mora och Brynäs, stod för 34 poäng på 81 matcher i NHL:s grundserie och åtta poäng på 13 matcher i slutspelet.

Alla tre kan vara med i den sista gruppspelsmatchen mot Ryssland den 15 maj.

"Viktor Arvidsson kommer till Köpenhamn 13 maj och Mattias Ekholm och Filip Forsberg kommer den 14 maj" skriver ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Alla tre får därmed chansen att vinna VM-guld, något de inte gjort tidigare. Filip Forsberg var med i det svenska JVM-laget som tog guld 2012. Mattias Ekholm kommer göra sin fjärde VM-turnering – han var med 2014, 2015 och 2016 men har en bronspeng som bästa resultat.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan