Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Företagsklimatet i Nynäshamn får underkänt: ”Tycker inte att dialogen fungerar”

I Svenskt Näringslivs undersökning om företagsklimatet i Sveriges kommuner får Nynäshamns kommun dåliga betyg. Företagarna i Nynäshamn ser brister i både politikernas och tjänstemännens attityder till företagande.

I över 20 år har Svenskt Näringsliv genomfört en stor enkätundersökning för att mäta hur företagare upplever det lokala företagsklimatet i sin kommun. I 2018 års undersökning var det nästan 31 000 företagare som svarade. Betygen sätts efter en skala från 1 till 6 där 4 motsvarar bra och 3 godtagbart.

Företagarna i Nynäshamns sammanfattande omdöme av det lokala företagsklimatet är 2,73 år 2018. Högst betyg i Stockholms län får Solna, följd av Upplands-Bro. De har båda fått ett omdöme över 4,0.

Annons

Annons

Svenskt Näringslivs enkätundersökning visar att företagarna i Nynäshamn ser brister i både politikernas och tjänstemännens attityder till företagande.

Företagarna har bland annat fått betygsätta attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter samt kommunens service till företagen.

”Företagen tycker inte att dialogen med kommunledningen fungerar. Även servicen får ett underkänt betyg”, säger Anna Wallin på Svenskt Näringslivs regionkontor i ett pressmeddelande.

”Ett viktigt steg i att förbättra företagsklimatet är att tillsammans med näringslivet ta fram konkreta och mätbara mål. Det är viktigt att målet är brett förankrat i kommunen och att det är vägledande i kommunens strategiska arbete”, fortsätter Anna Wallin.

Företagsklimatet i Nynäshamn får underkänt i Svenskt Näringslivs stora enkätundersökning.

Bild: Kristina Laitinen

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan