Annons

Annons

Annons

Strömsholmsdagarna 2018

Mittmedia storsatsar på Strömsholmsdagarna: "Ett mäktigt evenemang"

En av Sveriges största ridsportshändelser, Strömsholmsdagarna, fyller 100 år i år.

Det uppmärksammar Mittmedia med en storsatsning på reportage, intervjuer och livesändningar där vi intervjuer ridsportsprofiler som är på plats under tävlingsdagarna. Mittmedia Sport kommer även livesända Folksam Elitallsvenska semifinalen söndagen den 10 juni.

– En av de mest populära tävlingarna under året , säger Carl Juborg, nyhetschef på Mittmedia Sport.

Text

Mittmedia Sport storsatsar på 100-årsjubileet av Strömsholmstävlingarna.

Bild: Magnus Östin

Annons

LÄS OCKSÅ: Strömsholm semifinalklart efter seriesegern – trots förlust i sekundrysaren: "Godkänt"

6–10 juni arrangeras ridsporttävlingar i Slottsparken intill Strömsholms slott. I år är det 100 år sedan de första tävlingarna hölls och sedan 50 år tillbaka ingår detta i de årliga Strömsholmsdagarna som kom till i samband med att ridskolan Strömsholm invigdes.

Precis som vanligt är schemat fullspäckat för den hästintresserade och inte färre än fem svenska mästerskap kommer att avgöras under Strömsholmsdagarnas fem dagar, dressyr, fälttävlan för både häst och ponny, hovslageri och laghoppning för ponny. Utöver det rids även semifinallaghoppningen i Elitallsvenskan.

Annons

Annons

Fredrik Starck är projektledare för Strömsholmsdagarna och tror att årets upplaga blir något alldeles extra.

– Att få föra en nu hundraåriga tradition vidare är fantastiskt, både för oss som arrangörer men allra mest för våra besökare. Vi har rekordmånga svenska mästerskap och ett fullspäckat program runt omkring med tre olika utställarområden, ett utökat matutbud och ett fullspäckat showprogram, säger han.

Vad blir höjdpunkterna för publiken?

– Uppvisningsmatcherna i hästpolo på onsdagen och lördagen kommer att bli något speciellt. Dessutom nationaldagsfirandet med Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning. Utöver det kan jag rekommendera fälttävlans terrängmoment på Österängen på lördagen samt finalerna i lag-SM för ponny och kürfinalerna i dressyren på söndagen. 

Fredrik Starck är projektledare för Strömsholmsdagarna när tävlingarna firar 100 år i år. Arkivbild.

Bild: Magnus Östin

LÄS OCKSÅ: Stolpe ut när Heby åkte ur Elitallsvenskan: "Klart man är besviken"

I år storsatsar Mittmedia Sport på Strömsholmsdagarna och kommer att finnas på plats under samtliga fem tävlingsdagar, dels redaktionellt för att bevaka tävlingarna, dels genom vår närvaro på utställningsområdet där du som läsare kommer att kunna träffa oss i vårt tält för att prata om ridsport och journalistik. Härifrån kommer vi även under fredag till söndag att ha livesända intervjuer med några av tävlingarnas största profiler från hela landet.
I ett samarbete med Equisport kommer Mittmedia även att livesända semifinalen i Folksam Elitallsvenska som avgörs med omgång 1 09.00 och omgång 2 kl 14.00 - söndagen den 10 juni.

Annons

Annons

– Det är jättekul att kunna erbjuda initierat innehåll från Strömsholmsdagarna. Det är ett mäktigt evenemang och det är en av de mest populära tävlingarna under året i Sverige. Ridsporten är en av Sveriges största idrotter och Mittmedia Sport ska dominera stora ämnen och visa att vi kan erbjuda bredd i vår bevakning, säger Carl Juborg, nyhetschef för sport inom Mittmedia.

Vad kommer våra kunder att kunna se hos oss?

– Det kommer att bli liveintervjuer från Mittmeda sports tält där lokala och nationella ridsportsprofiler kommer att frågas ut av våra experter. Som tittare och läsare kommer ni få ta del av djupgående reportage kopplat till tävlingen men även lokal rapportering kopplat till utövarna som tävlar under Strömsholmsdagarna.

Se även listan: Här är alla guldmedaljörer genom tiderna på lag-SM

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan