Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Ställ din lokala fråga till politikerna – om en vecka startar #kandulova

Måndagen den 9 juli lanseras NP:s nya valtjänst #kandulova. Med hjälp av den kan du ställa lokala frågor till de politiska partierna i Nynäshamn.

Kan du lova? En av de frågor som de politiska partierna får svara på är om de tycker att det behövs en ny badplats vid Muskan i Ösmo. Foto: NP/arkiv

Annons

Om lite mer än två månader är det val till kommunfullmäktige i Nynäshamn. Har du någon fråga som du vill ställa till de lokala partierna inför valet? I så fall kan du använda dig av den nya valtjänsten #kandulova, som lanseras den 9 juli.

– Vi vet att det finns många lokala frågor som engagerar våra läsare. Om man vill veta vad de politiska partierna tycker kan man fråga dem via #kandulova, säger NP:s nyhetschef Niklas Milberg.

Annons

Annons

Inför starten av #kandulova har NP tjuvstartat genom att redan i förväg samla in några frågor från läsarna. Dessa frågor handlar till exempel om partierna anser att en ny badplats bör anläggas vid Muskan i Ösmo, vad de tycker om förslaget att anlägga en ny park i Stora Vika samt vad som kan göras för att komma tillrätta med fortkörning i kommunens tätorter.

Nu när en vecka återstår till lansering har Socialdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet, Sorundanet, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna alla registrerat sig för att kunna svara på frågorna. Vissa av dessa partier har till och med hunnit att svara på några av de förinsamlade frågorna. Pensionärspartiet är också på väg att ansluta sig. Inbjudan om att delta har gått ut till alla partier som är representerade i kommunfullmäktige.

Läs även Daniel Nordströms krönika: Den digitala mötesplatsen #kandulova är basen för vår journalistik inför höstens val

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan