Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Sorundanet: Vilket blir ditt val här i Nynäshamn?

Många väljer att rösta på olika partier till riksdag, landsting och i kommunvalet. Om du inte är helt nöjd med hur Nynäshamns kommun skötts och fungerat de senaste åren finns det anledning och fundera på att välja ett lokalt alternativ som arbetat hårt och långsiktigt med att få en ändring på vår underbara kommun.

Text

"Vi tror verksamheten behöver ses över så vi kan få ut mer välfärd" skriver Jan-Erik Ljusberg, Sorundanet.

Bild: Helene Skoglund

Annons

Anmäl text- och faktafel

Sorundanet Nynäshamns kommunparti anser att kommunen behöver en storstädning och en nystart. Om du röstar på oss ska vi få kommunen att sköta sina uppdrag i skola, omsorg på ett bättre sätt. Sätta upp mål som går att följa upp, planera all verksamhet långsiktigt med kommuninnevånarnas bästa i fokus. 

Annons

Annons

Nynäshamns kommun har en verksamhet med cirka 2 000 anställda och omsätter över 1,5 miljard kronor. Vi tror verksamheten behöver ses över så vi kan få ut mer välfärd. Kommunen har skrivit på många och dyra avtal som vi måste komma ur. För många hugskott och ryckighet har präglat vår kommun.

 * Jag har frågat de styrande vad vi ska med Stockholmsmarken till, som vi köpte för dyra lånade pengar, men inte fått svar. 

* Planerna att köpa en sliten och ful sjukhusbyggnad och flytta kommunförvaltningen dit talas det inte om före valet. Att bara renovera den fastigheten kan komma att kosta 0,5 till 1 miljard kronor. 

* Kommunen trumpetade ut att vi skulle bli Sveriges första Gigcity med fiberanslutning i hela kommunen, avtal har slutits men vad har hänt? Missnöje runt om i kommunen.

Exemplen kan mångfaldigas.

Man kan konstatera att öppenhet, transparens och uppföljning inte är nuvarande lednings bästa gren. Det är inte bra för förtroendet och demokratin. Vi vill ha en kommun som medborgarna har förtroende för och som leds och styrs på ett kompetent sätt.

Jan-Erik Ljusberg

Kandiderar till kommunfullmäktige för Sorundanet Nynäshamns kommunparti

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan