Annons

Annons

Annons

Konståkning

Förslaget: Bygg till ishallen och skapa bättre omklädningsrum

Ledare och föräldrar i Nynäshamns IF Hockey Club vill ha förbättringar i ishallen. Nu har de gemensamt ställt sig bakom ett medborgarförslag om en tillbyggnad.

Text

Anmäl text- och faktafel

Foto: NP/arkiv

Bygg till ishallen med en byggnad som rymmer omklädningsrum och bättre utrymmen för förvaring av material. Det tycker föräldrar och ledare inom NIF Hockey Club i ett medborgarförslag som lämnades in tidigare i år.

Annons

Annons

Förslagsställarna påpekar bland annat att det blir trångt för ishockeyspelare och konståkare när det spelas cuper och hålls tävlingar. Ibland har spelare fått byta om i den intilliggande Kvarnängshallen och sedan gå på utsidan med skydd på skridskorna, skriver de. Ishallen renoverades senast år 2013 till en kostnad av drygt 22 miljoner kronor. Den invigdes i oktober 2013.

Ishallen ägs av Nynäshamns kommun och Nynäshamns IF HC är den största hyresgästen. NIF Hockey Clubs styrelse har tidigare föreslagit att ishallen kunde byta namn genom sponsorskap.

Ishallen Folkets Hall är drygt 35 år gammal. Den började byggas i början av 1983 och invigdes den 11 september samma år.

Annons

Ishallen på Kvarnängens IP.

Bild: David Klasson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan