Annons

Annons

Annons

Ösmos norra landsbygd

Aline Varre lämnar Sorundanet – blir politisk vilde

Lokalpolitikern Aline Varre har gått ur sitt parti Sorundanet. Hon kommer att behålla sitt mandat i kommunfullmäktige och vill representera de väljare som personröstade på henne i valet 2018.

Text

Anmäl text- och faktafel

Aline Varre lämnar Sorundanet, men behåller sin plats i kommunfullmäktige.

Sorundanet Nynäshamns kommunparti förlorar ett av sina fyra mandat i kommunfullmäktige i Nynäshamn. Orsaken är att ledamoten Aline Varre har valt att lämna partiet.

Annons

Annons

Aline Varre var placerad på femte plats på sitt partis lista inför valet 2018. I valet fick hon 125 personröster, vilket gjorde henne till den mest kryssade kandidaten för sitt parti och den åttonde mest kryssade kandidaten i hela Nynäshamns kommun.

Att Aline Varre lämnar Sorundanet beror på att hon upplever att samarbetet mellan henne och en del andra företrädare för partiet inte har fungerat så bra, berättar hon för NP.

– Jag är ledsen över att det har blivit så, men jag vill inte rikta kritik mot någon annan person.

– Det handlar egentligen inte om konkreta politiska frågor, även om jag har andra åsikter än Sorundanet i några sakfrågor. Jag tror till exempel inte alls på idén om en kommundelning.

Aline Varre kommer att behålla sitt mandat i kommunfullmäktige och agera som en så kallad "politisk vilde".

– 125 personer har personröstat på mig och det vore fel av mig att överge det förtroende som de väljarna har gett mig. Jag kommer inte att använda rollen som politisk vilde till att orsaka oordning i fullmäktige. Jag vill samarbeta och planerar att lägga fram egna förslag.

Sorundanet skriver i ett kort uttalande på sin webbplats att partiet beklagar att Aline Varre inte längre är medlem i partiet. SN bekräftar också att brytningen bottnar i att det har funnits olika uppfattningar om hur det interna partiarbetet ska bedrivas.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan