Annons

Annons

Annons

Ösmo tätort

Debatt
Debatt Bouveng (M): Märkligt agerat kring strandskyddet

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Foto: Helene Skoglund

Annons

Häromdagen sändes ett mejl ut från Körunda Golf- och Konferenshotell, ett företag som trots konferensbranschens vikande trend, lyckats utveckla sin verksamhet med nya grepp i riktning mot upplevelser, hälsa med mera.

En av kommunens verkliga besöksnäringsmagneter, som genom sina ägare Lotta Wahlstedt och Paolo Roberto, lyckats sätta Nynäshamn på kartan. En magnet som inte bara ger upplevelser utan också arbetstillfällen.

Annons

Annons

Att man sedan ligger i kommundelen Ösmo och ute på landsbygden gör inte detta sämre.

Som ett led i sin verksamhetsutveckling har man med stöttning från kommunen och med anslag från leader (EU-medel), snyggat till en slybeväxt udde vid Muskan, anlagt en mindfulnessslinga och en yogaplatta där det även arrangerats bröllop och annat.  Man har kort sagt förskönat och för allmänheten tillgängliggjort en tidigare igenväxt, men nu förskönad plats med vacker och rogivande utsikt över Muskan och oavsett vad man tycker om strandskyddslagstiftningen i enlighet med dess intentioner.

Ganska givet något man bör få strandskyddsdispens för, kan man tycka.

Även om Socialdemokraterna sedan de tappade makten i Nynäshamn gjort sitt bästa för att kasta grus i kommunens maskineri, så är det ändå både överraskande och märkligt att man tillsammans med Sorundanet röstat ner Alliansens förslag i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, att bevilja strandskyddsdispens för detta näringslivs- och landsbygdsutvecklingsprojekt.

Vi i kommunledningen vill gynna näringslivet och landsbygdens utveckling och jag kommer personligen försöka göra vad jag kan för att rätta till det här tråkiga och destruktiva beslutet där Socialdemokraterna men även Sorundanet har en del att förklara.

Harry Bouveng (M) 

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan