Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Debatt
Debatt Löfving (SD): Fartblindhet eller okunskap?

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Privat

Annons

Politiken i Nynäshamn har haft en rivstart, vallöften ska nu infrias på allvar. Moderaterna gick till val på att befrämja företagandet med mera, något som vi inom Sverigedemokraterna också anser är en väldigt viktig del i vår kommun.

Man skapar en näringslivsberedning där även Sverigedemokraterna tar plats, men i november 2018 sker något väldigt tvivelaktigt som jag får se i februari, utan att det ens har tagits några beslut i fullmäktige. Man har gjort en direktupphandling på ett nytt platsvarumärke som är mer eller mindre kopierat direkt ifrån New York.

Annons

Annons

Bokar ett möte direkt med Harry Bouveng (M) och Daniel Adborn (L) för att ställa frågor angående detta. Jag går rakt på sak och frågar hur man har tänkt sig med detta, och om man tillfrågat New York State Department of Economic Development som äger detta varumärke och löst en licens för vårt syfte?

Fick till svars att allt är okejat från varumärkesjurister med mera. Dagen efter sker en märklig sak, man blockar nedladdning av det nya I <3 NY som är ämnat för företagare i vår kommun. Några dagar senare har man även klippt i introduktionsfilmen. Det visar sig tydligt att man inte har på fötterna lagmässigt, och att man har riskerat en möjlig stämning från New York som hade direkt påverkat kommunens skattebetalare och våra företagare som använder detta platsvarumärket.

När det gäller den så kallade direktupphandlingen så begär jag ut de allmänna handlingar på anbuden för direktupphandlingen, det är då jag inser att detta måste tas vidare. Det visar sig att direktupphandlingen har varit öppen i två veckor, och att det är en politiker i Nynäshamns kommun som vunnit denna upphandling.

Jag förstår fullt ut varför många i vår kommun har ett väldigt sviktande förtroende för politiken idag, det får vi bekräftat i medborgarenkäter med jämna mellanrum. Som jag ser det så är det inte ett nytt platsvarumärke vår kommun behöver. Där vi måste börja är att få tillbaka det sviktande förtroende från kommunens medborgare, politiken måste börja göra rätt. Den tid och pengar alla dessa fadäser skapar kan läggas på barn- och utbildning eller äldrevården istället.

Annons

Donald Löfving (SD)

Ledamot i kommunfullmäktige

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan