Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Insändare
Insändare: Kan man bo på landet i framtiden?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Foto: Maja Suslin /TT

Annons

Jag har sökte tillstånd för en ny avloppsanläggning till efter alla miljöregler som gäller nu.

Exempelvis snålspolande wc med slammet direkt i tank, ingen miljöpåverkan som jag ser det och BDT på burk, en produkt lämplig för att rena BDT-vatten (avloppsvatten från bad, disk och tvätt) från enskild fastighet. Lösningen renar helt passivt utan el eller pumpar. Allt i en och samma burk och utsläppet av vatten 50 meter från grannes brunn Ska detta fungera, som miljöreglerna kräver, måste man splitta avloppet till två WC och BDT. Detta är en kostsam anläggning då fastigheten är byggd 1947. Men jag ställer upp på detta . Jag vill följa miljöreglerna .

Annons

Har väntat på svar från er i över ett halvår och får avslag om jag inte kan mäta grundvattenströmmar under 2,5 månad, hallå!

Jag funderar på om man kan bo i byar på landet i framtiden, med nya sortens miljökrav då kommuner lägger allt ansvar på oss. Människan har bott i byar i tusentals år i hela världen, men det hör liksom inte till i förbundets syn eller dess uppdrag till kommuner, synd!

Annons

Man kan tycka, med kommuner som pressar sin befolkning som bor på landet, genom Södertörns Miljö- och hälsoskyddsförbund, i detta fall är en efterklok kommun. Som inte har varit behjälpliga för de som bor på landet och har sett eller inte vill se problemet med enskilt avlopp i massor av år och plötsligt nu? Mitt förhållande till förbundet är inte bara ansträngt utan de kommer med krav som vi försöker ställa upp på och avloppsbranschen tror vi ljuger eller missuppfattar när man berättar hur vi har det i Nynäshamns kommun.

Det är ett moment 22 som Södertörns Miljö- och hälsoskyddsförbund och kommunen håller på nu, de ställer krav och har ingen lösning på det problemet vi har ”tillsammans”. Miljön tjänar inte på det.

Jag har försökt förstå varför som i mitt fall, rent BDT- vatten skulle vara som ni skriver: "Att risken finns bedöms vara tillräckligt för att kräva ytterligare underlag i ärendet" Jag bedömer att mitt förslag med wc i tank och BDT-vatten inte kommer att bli godkänt . Jag kräver en ny handläggare för ”en andra provning av ansökan” på plats ute vid fastigheten.

En av tusentals medborgare som lever i denna kommun

Annons

Läs också: Svårt att hitta rätt när enskilda avloppslösningar måste åtgärdas

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan