Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Insändare
Insändare: Vill vi ha ett fungerade centrum i Nynäshamn?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Carina Albin

Annons

Vill vi ha ett fungerade centrum i Nynäshamn? Det är en befogad fråga tycker jag. För er som inte vet så blöder butikerna i vårt centrum och ingen verkar bry sig, varken konsumenterna eller våra politiker. Frågan är riktad till alla i Nynäshamn; politiker, kommunen, fastighetsägare och konsumenter. Jag ställer frågan eftersom jag vet att krisen är stor hos många butiksägare.

Annons

Jag vet inte hur det ska kunna bli bättre. Men först och främst måste kommunen se till att vårt centrum blir mer attraktivt, det finns förslag sedan många år tillbaka. Som det ser ut nu, har det gjort de senaste 30 åren. Det räcker inte med några blomlådor. Sedan borde alla fastighetsägare tänka om angående hyressättningen på deras affärslokaler. Vi har inte lika många konsumenter som i Stockholm.

Annons

Självklart måste också varje butiksägare rannsaka sig själv. Vad kan vi göra bättre? Vi behöver tänka på allt från öppettider till festligheter. Nynäshamns stadskärneförening gör vad de kan, men vi är som sagt många småbutiker med stram budget. Det är svårt att ha ett stort lager när många handlar på nätet eller tar bilen till andra handelsplatser. Det innebär att vi måste strama åt och det hela blir till en ond cirkel. Nyligen blev Team Sportia tvungen att stänga för gott på grund av dålig lönsamhet – i en stad med 25 000 invånare. Ridå. Jag kan även berätta att det är 5-6 butiker till som går på knäna och som eventuellt måste stänga redan i höst. Vem vill ha tomma lokaler? Ingen vill jag tro. Min vädjan till er är att sätta stopp för butiksdöden innan det är för sent. Jag vill dra i gång en kampanj ”Borta bra, handla hemma bäst”. Hänger du med?

Stefan Grönlund, fd ordförande i Nynäshamns handel

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy