Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Debatt
Debatt: Högern känner sig hotad av att en ny vänster tar sig ton

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Foto: Henrik Montgomery / TT

Annons

Jag får börja med att tacka Moderaterna Harry Bouveng och Marcus Svinhufvud för att de svarar på mitt debattinlägg. Att högern känner sig hotad av att en ny vänster tar sig ton kan jag förstå. Moderaternas namn berättar ju vad de är. Moderat betyder återhållsam och försiktig enligt ordboken. Eftersom två procent av människorna äger nästan alla resurser och makt har eliten all anledning att vara motsträviga mot all social förändring som skulle kräva av de allra rikaste att de bidrar lite mer till allmännyttan.

Annons

Annons

Lite skämtsamt brukar man ju kalla Moderaterna för Svenskt Näringslivs politiska gren och det stämmer ju att högerns uppgift i politiken är att värna de allra rikaste och de med mest makt. Det är lika sant i Nynäshamn som i världen i övrigt.

Nynäshamn är ingen avskärmad del av världen. De maktförhållanden och ojämlikhet som finns överallt annars syns även i Nynäshamn. Skillnaden är bara att Socialdemokratin kämpar för att minska klyftor och orättvisor medan Moderaterna gör allt de kan för att öka dem.

Daniel Suhonen

Reformisterna

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan