Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Debatt
Debatt MP: Hur har du tänkt kring kärnkraften, Harry?

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Foto: Anders Sjöberg/Arkivbild Forsmarks kärnkraftverk.

Annons

Vi omges i kommunen av affischer där det står “Kärnkraft är klimatsmart”. Harry Bouveng, hur har ditt parti tänkt finansiera en olönsam teknologi, med en olöst avfallsproblematik? Med statliga bidrag? Finner ni det försvarbart att låsa upp skattemiljarder i kärnkrafts investeringar under 15-20 år?

Forskning har pågått sedan 70-talet med att finna lönsamma alternativa lösningar för att kunna fasa ut fossila bränslen, vilket skulle leda till att vi kan bli oberoende av oljan och dess biverkningar. Moderaterna förespråkar mera forskning men vad de missar är forskningsresultaten som vi redan har och kan agera utifrån nu. Idag är vindkraften lönsam, och solkraften kommer. Solkraftens möjlighet till decentralisering av elnätet är inte förenligt med aktieägarintressen, men mycket förenligt med klimatmålen.

Annons

Annons

Moderaternas klimatpolitik försöker verkligen på alla sätt att bli bättre, men misstag efter misstag träder fram. Kärnkraften är inte en EU-fråga, så där blev det en miss. Tomas Tobé (M) grundar sin idé gällande varför kärnkraften är ett klimatsmart alternativ från” IPCC-rapporten” men kärnkraften är INTE ett föreslaget alternativ på hur man kan lösa klimatkrisen.

Vi måste ta ansvar lokalt, Miljöpartiets de Gröna i Nynäshamn har en framtidsvision som budgetar för ett “Hållbarhetsutskott” som strävar efter ett hållbart samhälle med en klimatfärdplan och en utsläppsbudget. Vi vill se mer hållbara projekt via “Klimatklivet” vilket ger de bästa förutsättningarna för massor med gröna projekt. Självförsörjande solceller på alla nybyggen, vindkraftverk och fler gröna områden för medborgare där vi bevarar den biologiska mångfalden istället för att exploatera och förstöra. Ett samhälle där vi inte behöver vara oroliga för terrorister som kan sabotera elförsörjningen, eller en kärnkraftsolycka som slår ut och förändrar våra livsvillkor för all framtid.

Vi vill rädda och bevara vårt samhälle för våra barn och göra omställningen till ett hållbart klimatsmart Nynäshamn NU.

Emma Solander

Gruppledare MP Nynäshamn

Kerstin Andersson

Ordförande MP Nynäshamn

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan