Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: "Tvärförbindelse Södertörn måste få finansiering nu!"

Åtta KD-politiker på Södertörn skriver i en debattartikel om vikten av att tillsätta de resurser som behövs för att kunna bygga Tvärförbindelse Södertörn, som ska länka samman väg 73 med E4:an.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Finansieringen av Tvärförbindelse Södertörn kan inte vänta längre, påtalar åtta KD-politiker på Södertörn. Illustration: Trafikverket

Annons

Länsväg 259 som binder ihop Stockholms södra kommuner är på bristningsgränsen. Vägen klarar inte att bära alla bilar, bussar, cyklar, utryckningsfordon och lastbilar. Resultatet är ständiga köer och en farlig trafikmiljö.

Stockholm är en av Europas snabbast växande huvudstadsregioner. Om åtta år ska länets invånarantal ha ökat med över 160 000 personer. Därför har Stockholmsregionen tagit fram en utvecklingsplan och pekat ut åtta yttre stadskärnor, däribland Haninge centrum, Kungens kurva och Flemingsberg. Kommunernas uppgift är att satsa på dessa stadskärnor så att människor och företag vill etablera sig där, för att sprida ut tillväxten över hela regionen. Om kommunerna ska lyckas måste infrastrukturen hänga med.

Annons

Annons

I maj öppnar Norvik, Nynäshamn nya godshamn som ska bli huvudstadens nya centrum för logistik. Varorna ska distribueras ut över regionen på vägar som redan nu har problem. Länsväg 225 mellan Södertälje och Nynäshamn kommer då att bli än mer överbelastad, vilket innebär stora säkerhetsrisker.

Att bygga Tvärförbindelse Södertörn dröjer då projektet saknar 5,8 miljarder kronor. Fast det finns pengar. Regeringen satsar nämligen 700 miljarder kronor på att utveckla landets infrastruktur, men denna flaskhals prioriterar man inte.

Det är naivt att gå in i framtiden och tro att vi ska klara morgondagens behov med gårdagens resurser. Läget är akut. Kristdemokraterna kommer fortsätta sätta press på regeringen för att öka finansieringen och snabba på byggandet av Tvärförbindelse Södertörn

Antonella Pirrone (KD), kommunalråd i Nynäshamn

Karl Henriksson (KD), kommunalråd i Huddinge

Jens Davidson (KD), kommunalråd i Haninge

Martin Strömvall (KD), gruppledare i Haninge

Stefan Dayne (KD), kommunalråd i Botkyrka

Håkan Paulsson (KD), gruppledare i Salem

Ulf Perbo (KD), gruppledare i Tyresö

David Winerdal (KD), kommunalråd i Södertälje

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy