Annons

Annons

Annons

Intrång på Musköbasen

Två åtalas för intrång på Musköbasen – ingen koppling till främmande makt

En brittisk och en belgisk medborgare åtalas för att i månadsskiftet november-december 2018 ha vistats på Musköbasens område och därvid spelat in över 150 filmer och tagit över hundra fotografier.

Text: 

Bilden är tagen inne på Musköbasen i en av de väldiga torrdockorna, stora nog att rymma dåtidens största ytvattenfartyg då basen planerades och byggdes. Som synes får dockans storlek den 40 meter långa u-båten av typen Västergötland att se liten ut i jämförelse. Den här bilden togs under en pressträff inne på basen redan år 1999 och är alltså fullt tillåten att återge offentligt, till skillnad från de bilder och filmer de båda nu åtalade männen tagit. Två ubåtar av Västergötlandklassen har sedan bilden togs sålts till Singapore, de övriga två moderniserats och byggts om till ubåt av Södermanlandklass.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Vi har tidigare i flera artiklar berättat om den dramatiska händelsen som tog sin början strax efter midnatt natten till söndagen den 2 december 2018. Beväpnade skyddsvakter på Musköbasen upptäckte två obehöriga personer inne på basens område.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan