Annons

Annons

Annons

Trafiksäkerheten på väg 225

Norviksdom försenas av corona – Naturskyddsföreningen: ”Oerhört viktig för invånarna”

Mark- och miljööverdomstolen ska döma i frågan om Stockholms hamnar behöver ta mer ansvar för effekterna av landtransporterna till och från sin nya godshamn. Men domen dröjer i coronatider.
– Domen är oerhört viktig. Jag tycker synd om de Sorundabor som bor längs vägen. När det redan är mycket trafik i dag kan man bara föreställa sig hur det blir när Norvik öppnar, säger Eva Dannstedt Branting på Naturskyddsföreningen i Nynäshamn.

Text

Ska Stockholms hamnar tvingas göra mer för att lindra effekterna av ökade landtransporter när Norvik öppnar? Mark- och miljööverdomstolens dom dröjer. Foto: NP/arkiv

Annons

Mark- och miljödomstolen beslutade i december 2018 att den inte kommer att fastställa några villkor för Norviks godstransporter på vägar och järnväg. Stockholms hamnar skulle därmed slippa göra mer för att lindra effekterna av landtransporterna – bolaget har bland annat byggt den järnvägsanslutning för gods som nyligen blev klar, för 800 miljoner kronor. Men i januari 2019 överklagades beslutet av Naturskyddsföreningarna i Nynäshamn och i Stockholms län.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan