Annons

Annons

Annons

Annons

Politisk kris i Nynäshamn

Så kan de borgerliga gå miste om makten – riskerar att förlora alla viktiga omröstningar

Den borgerliga allians som styr Nynäshamns kommun kan försöka att hålla sig kvar vid makten utan att inleda nya samarbeten. Men allianspartierna kommer i så fall att få det allt svårare att kunna driva igenom sina politiska förslag.

Kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) kan hålla sig kvar vid makten men riskerar att få väldigt svårt att genomföra sin politik om han alltid har den samlade oppositionen emot sig. Både Emma Solander (MP) och Patrik Isestad (S) har antytt att de kan tänka sig att samtala om någon typ av samarbete över blockgränsen.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Den borgerliga alliansens samarbete med Sorundanet Nynäshamns kommunparti har kollapsat. Socialdemokraterna tycker att kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) bör avgå. Miljöpartiet och Vänsterpartiet anser att samtliga borgerliga politiker som har ordförandeuppdrag i de kommunala nämnderna ska lämna sina platser. Två av dem – Daniel Adborn (L) och Maria Gard Günster (C) – har redan gjort det, även om de avgångarna inte direkt beror på samarbetskraschen.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan