Annons

Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Nu börjar rötmånaden – det här ska du tänka på för att hålla maten fräsch

I slutet av juli inleds rötmånaden – perioden då väder, värme och fukt löper störst risk att påverka vår mats hållbarhet. Här hittar du tips och råd för att hålla din mat fräsch under denna förrädiska tid.

Även om varmt väder kan inträffa även tidigare under sommaren så sticker rötmånaden ut på grund av sin luftfuktighet. – Fuktigheten brukar ju komma lite senare på sommaren, och då växer bakterierna snabbare, förklarar Jakob Ottoson på Livsmedelsverket.

Bild: TT

Annons

– Det är kombinationen av varm luft och hög luftfuktighet som gör att bakterier och mögelsvampar förökar sig snabbare. Det är därför maten blir dålig fortare än normalt när den står framme.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan