Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

TV: ”Var inte med på afterwork” – Anders Tegnell om coronaläget just nu

Anders Tegnell konstaterar på torsdagens pressträff att ingenting tyder på att pandemin lugnat sig. I Stockholm finns det tecken på att smittan är allmänt spridd.
– Det är jätteviktigt att alla i Stockholm verkligen tar det här på allvar, säger Anders Tegnell.

TV: Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här

Inbäddat innehåll

Anders Tegnell påbörjar torsdagens pressträff om coronaläget med att konstatera att pandemin inte lugnat ner sig. Särskilt inte ute i Europa:
– Bland våra grannländer är det ökningar i alla länder. Till och med Island. Den mest dramatiska ökningen är i Danmark, även om den börjar plana ut.

Annons

Annons

I Sverige ökar smittan men från låga nivåer säger Anders Tegnell.

– Förra veckan var spridningen återigen lite högre än veckan innan, men ökningstakten har avtagit lite grann. Signalerna den här veckan är det lite tidigt för att säga någonting om, men det verkar i alla fall inte ha accelererat igen. Vi får väl se var vi hamnar någonstans, säger Anders Tegnell.

När Tegnell får frågan om Sverige är inne i en andra våg svarar han:

– Nej.

Stockholm är den del av landet där smittan verkar vara allmänt spridd. Annars är spridningen starkt kopplad till särskilda aktiviteter där många människor samlas i trånga utrymmen säger Anders Tegnell.

– Var inte med på afterwork efter jobbet, säger han.

På tisdagar och torsdagar under hösten håller Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, pressträffar gällande coronavirusets spridning.

Foto: Christine Olsson

Bild: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan