Annons

Annons

Annons

Nya samhället Källberga

Rivstart för nya Källberga – nio tomter tecknades direkt

Nyligen startade försäljningen i det nya området Källberga i Ösmo. Av 19 tomter som ingår i första etappen tecknades nio direkt. Det finns ett stort intresse för det naturnära, säger Stefan Sandin på Skandiamäklarna.

Text

19 tomter ingår i den första etappen av Källberga i Ösmo.

Annons

Nu har försäljningen av bostäderna i det helt nya området Källberga i Ösmo startat. Källberga blir enligt planen en helt ny tätort med uppåt 700 bostäder, förskola, skola och ett mindre centrum på Marcus Wallenbergs mark nära väg 73 med infart från Muskövägen.

I söndags var det visning av området och uppslutningen var över förväntan berättar Stefan Sandin på Skandiamäklarna.

– Det var en väldigt lyckad dag. Det är alltid svårt att veta hur många som kommer och framför allt hur många som är intresserade. Men det var många av dem som kom som verkligen skulle vilja bo där.

Källberga ligger nära väg 73, strax söder om Ösmo trafikplats med infart från Muskövägen.

Bild: Mats Wikman

Annons

Och det blev en bra start med nio reserverade villatomter av 19. Den första etappen ligger närmast väg 73, sedan fortsätter byggnationen vidare österut mot Muskö.

Annons

– Det känns som att majoriteten av spekulanterna bor i närheten och har haft koll på projektet. Men det kom också familjer från Stockholms utkanter som vill flytta närmare naturen.

Bostadsmarknaden är fortsatt stark efter en överraskande aktiv sommar, säger Stefan Sandin. Om det beror på en coronaeffekt är oklart men han tror att situationen har påverkat intresset. 

– Det vi ser är att intresset för det naturnära har ökat. Corona skapade ett stort intresse för fritidshus men även hus nära naturen. Därför tror jag att Källberga ligger helt rätt i tiden.

Huset är ett exempel på Fiskarhedenvillans husmodeller som man kan bygga i Källberga. Illustration: Skandiamäklarna

Den nya bebyggelsen kommer att bestå av en blandning av friliggande enbostadshus, parhus, radhus, kedjehus och flerfamiljshus för att skapa variation och för att området ska fungera över tid för människor i olika livssituationer. Husmodellerna kommer från en och samma leverantör för att harmoniera i stil och färgtoner, berättar Stefan Sandin.

Enligt bedömningen blir det mycket barn i området och det planeras för förskola och skola vid infarten till Källberga. Det planeras även för ett mindre centrum som ska bli en samlingspunkt för området.

– Tanken är att man ska kunna leva, bo och klara sig bra där.

Annons

Annons

Hållbarhet har varit ett ledord för det naturnära bostadsområdet. Området har fördelen att ligga nära 73:an, nära pendel och bussar, och samtidigt ha närheten till havet, fortsätter Stefan Sandin.

Avståndet till Ösmo centrum är ungefär två kilometer. I dag är förutsättningarna att ta sig dit till fots eller med cykel bristfälliga men gång- och cykelförbindelser ska byggas ut enligt planen.

Det planerade området i Källberga. Illustration: Nynäshamns kommun

Läs också: Ny lågstadieskola planeras i blivande tätorten Källberga: ”Bra service för familjer som ska flytta in”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan