Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

TV: ”Budskapet gick fram”– hör myndigheten om utskällda sms:et och senaste coronanytt

De skärpta råden som gäller från måndagen fick mycket plats på myndigheternas presskonferens om pandemin på tisdagen. Inte minns massutskicket som blivit ett hett diskussionsämne.
– Det är det första massutskicket i Sverige och erfarenheterna kommer vi ha nytta av i framtiden, säger Morgon Olofsson från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Text

Artikeln fortsätter under spelaren

Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här:

Inbäddat innehåll

– I Sverige kan vi tyvärr se en ökning igen. Vi har en större ökning nationellt, vad det beror på vet vi inte, det får vi återkomma med, säger Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten, på myndigheternas pressträff om pandemin.

Annons

Annons

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap höll under tisdagen en gemensam pressträff om coronapandemin.

Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten, konstaterade att antalet smittade av covid-19 ökade igen i Sverige den senaste veckan.

Under tisdagens presskonferens lyfte hon också de nya skärpta råden som gäller från måndagen. Hon poängterar det personliga ansvaret att följa råden.

– Är det trångt i en butik, gå inte in. Det är så du tar personligt ansvar, säger Sara Byfors.

Johanna Strandwall på Socialstyrelsen berättar att det i Sverige i dag finns 681 disponibla intensivvårdsplatser. 48 procent av de som intensivvårdas i Sverige i dag är covid-patienter.

– Ingen region är i katastrofläge, säger Johanna Sandwall.

Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, avslutar presskonferensen genom att kommentera det omdiskuterade sms om de nya råden som gick ut till en stor del av Sveriges befolkning på måndagen.

– Budskapet gick fram, säger Morgan Olofsson.

Sms:et är MSB:s första massutskick i Sverige och en debatt stormade upp kring hur effektivt kommunikationen var.

– Vi ser en kraftig ökning av trafik på krisnformation.se. 3,5 miljoner besökare i går mot 54 000 förra måndagen, säger Morgan Olofsson.

Annons

Thomas Lindén, avdelningschef, Socialstyrelsen, Anders Tegnell, statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten och Svante Werger, rådgivare, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, under en av Folkhälsomyndighetens pressträffar om coronaviruset.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan