Annons

Annons

Annons

Föreslagen delning av Nynäshamns kommun

Kommundelning ska utredas – hela oppositionen stöttade SN

Under nästa år ska en utredning ta reda på om det finns några fördelar med att dela upp Nynäshamns kommun.

Text

En utredning ska ta reda på vilka fördelar och nackdelar som som finns med en delning av Nynäshamns kommun.

Bild: Arkivbild

Annons

En utredning ska under 2021 undersöka vilka fördelar och nackdelar som finns med att dela upp Nynäshamns kommun i mindre enheter. Det har kommunstyrelsen beslutat.

Förslaget om att genomföra utredningen kommer från Sorundanet Nynäshamns kommunparti. I kommunstyrelsen fick det även stöd av ledamöterna från Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. De rösterna räckte för att få ihop en majoritet för förslaget.

Annons

Annons

Den styrande borgerliga alliansen gick i förhandlingar inför maktskiftet 2018 Sorundanet till mötes i frågan om att utreda en kommundelning. Men samarbetet kraschade i våras och därför gäller inte överenskommelsen längre. Alliansens ledamöter röstade emot utredningen.

Att utreda en kommundelning beräknas kosta någonstans mellan 500 000 och 1 000 000 kronor.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod att utredaren även ska undersöka möjligheten till en sammanslagning mellan Nynäshamns kommun och Haninge kommun. Det ska utredaren inte göra. Idén fanns med i SN:s ursprungliga förslag, men har blivit inaktuellt eftersom det i Haninge inte finns något intresse för en kommunsammanslagning med Nynäshamn.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan