Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
Insändare: "Vi vill ha fotbollsprofilen kvar"

Elever på Nynäshamns gymnasium skriver i en insändare om fördelarna med kommunens samarbete med AC Milan.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fotbollsprofilen bör vara kvar, anser gymnasieeleverna som har skrivit insändaren.

Bild: Helene Skoglund, Carina Albin

Annons

Vi som spelar i fotbollsprofilen på Nynäshamns gymnasium vill svara på debattartikeln som skrevs förra veckan, "Fotbollsprofilen är ett kostsamt projekt".

Milanprofilen har ett väldigt bra inflytande över våra liv och skolgång, som motiverar oss varje dag. Träningarna håller väldigt bra kvalité som vi inte har fått innan hos någon annan lokal förening. Här är det mer seriöst och det är bättre struktur än vad vi har haft förut.

Annons

Annons

Dom flesta av oss har tidigare spelat i dessa lokala föreningar och har upplevt många negativa händelser som gjort att vi har velat lämna klubbarna. Vissa har upplevt utfrysning från ledare, dålig karaktär och oprofessionell inställning och påtvingat oss att skriva ett spelarkontrakt som sedan ledarna själva inte följde. Vi ser inget intresse att fortsätta i fotbollsprofilen om en lokal förening skulle ha den och vi skulle också byta skola om det infaller för att vi är här på grund av Milan.

I texten skrevs det att det kostar 34 000 kronor per elev, men vi vet att många nya elever söker hit och vi själva har valt att stanna här just på grund av Milan och det skulle inte hända om en lokal förening höll i profilen. Skulle vi alla till exempel vilja byta skola till en som har en bra fotbollsprofil så förlorar skolan/kommunen troligtvis mer pengar än vad profilen kostar.

För att svara tydligt på er text, nej vi vill inte ändra på fotbollsprofilen, vi vill ha kvar Milan!

Sedan i framtiden så hoppas vi att ni inte ska blanda in oss i era politiska diskussioner, för era tankar reflekterar inte våran vilja.

Gymnasieelever på fotbollsprofilen

Annons

Annons

Till toppen av sidan