Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: "Vi ska värna om arrangemangen för de äldre – de kan ordnas på andra ställen än Balder"

Helena Göransson (L) och Kaisa Persson (L) skriver i ett debattsvar att aktiviteter och underhållning för äldre kan anordnas på fler ställen än i fastigheten Balder.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Underhållning av den typ som har arrangerats på Balder kan även ordnas på andra ställen, menar debattörerna. Foto: NP/arkiv

Bild: Arkivbild

Annons

Christer Dahl påstår i (NP 23/2) att alliansen skulle vara på väg att rasera välfärden genom att ”riva ner möjligheterna till trivsel”. Att äldre har möjlighet att då och då få dansa, sjunga, fika och umgås är självklart något som höjer trivseln. Det finns en hel del andra lokaler i kommunen än Balder, där de äldres träffar kan ske.

”Nu är det slut på det roliga” skriver Dahl, men det roliga behöver inte ta slut. Aktiviteterna skulle kunna utövas på Folkets Hus i Nynäshamns stad eller på bygdegården i Sorunda. Båda platserna har bra tillgänglighet för de äldre som är begränsade i sin rörlighet.

Annons

Annons

Möjligen tycker Dahl att Sorunda ligger för långt bort från centrum, men sorundaborna har lika långt till Balder som nynäshamnarna har till Sorunda bygdegård.

Dahl tycks vilja påskina, att det är för att kommunen ska minska sina hyreskostnader, som den privata fastighetsägaren till Balder vill bygga om lokalerna. Hur skulle det vara om Dahl ställde frågan till fastighetsägaren istället för att skylla alliansen för att svika de äldre.

Vi är många allianspolitiker som gott och väl är pensionärer. Självklart bevakar vi de äldres intressen.

Helena Göransson (L), ledamot i socialnämnden

Kaisa Persson (L), ersättare i socialnämnden

Annons

Annons

Till toppen av sidan