Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

TV: 45 nya dödsfall med covid-19 – följ Folkhälsomyndighetens pressträff

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap håller en gemensam pressträff om covid-19 kl. 14.00 på tisdagen.

Text

Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här:

Inbäddat innehåll

Statsepidemiolog Anders Tegnell är med via länk då Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19. Arkivbild. Foto Fredrik Sandberg / TT

Annons

Annons

Ytterligare 45 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten.

Sammantaget har nu 13 968 smittade personer avlidit i Sverige.

Totalt har 953 254 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

Så här långt har totalt 3 019 266 vaccindoser getts i landet, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret.

2 288 269 personer har fått åtminstone en dos, vilket motsvarar 27,9 procent av den vuxna befolkningen. 730 997 personer har fått två doser, vilket motsvarar 8,9 procent.

De nytillkomna dödsfallen i myndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att den dagliga uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

Under presskonferensen meddelades även riktlinjer för studentfirandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan