Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Då blir tillvaron mer normal – hör statsministern om lättnader i pandemiregler

Regeringen drar än en gång i bromsen för aviserade lättnader av coronarestriktioner. De kan tidigast införas den 1 juni. Men om rekommendationer följs kan det bli en mer normal tillvaro i september.

Socialminister Lena Hallengren, statsminister Stefan Löfven och Folkhälsomyndighetens generalsekreterare Johan Carlsson håller en pressträff på onsdagen. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Annons

Statsminister Stefan Löfven håller presskonferens – se sändningen från Expressen TV här:

Inbäddat innehåll

Smittspridningen är fortfarande omfattande i Sverige och det är inte läge att slappna av än, säger statsminister Stefan Löfven (S) på onsdagens extrainsatta pressträff.

Annons

Annons

Lättnader har tidigare aviserats för bland annat publik på kultur- och idrottsevenemang, tänkta att träda ikraft den 17 maj.

Efter avstämning med regionerna kan vi konstatera att vi inte är där i dag, säger Löfven.

Regeringen har därför fattat beslut att de justerade reglerna kan träda ikraft den 1 juni.

Fasa ut

För knappt ett par veckor sedan gav regeringen Folkhälsomyndigheten i uppdrag att ta fram tydliga indikatorer på när och hur Sverige ska kunna återgå till en mer normal situation.

Rapporten lämnas senare i dag till regeringen och är mer konkret om olika nivåer för smittspridningen än vad tidigare rapporter har varit. Dessutom ska FHM prioritera bland de olika restriktionerna utifrån deras effekt på smittspridningen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan