Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Mässingsmusik spelades på hembygdsgården

Gustavsbergs Mässingssextett 1865 spelade utanför hembygdsgården i Nynäshamn.

Detta är en läsartext.

Sotholms härads hembygdförening fick besök av Gustavsbergs Mässingssextett 1865. Foto: Lena Håkansson

Annons

Söndagen den 29 augusti var det mässingsmusik i parken. Gustavsbergs Mässingssextett 1865 spelade för 6:e gången i parken på hembygdsgården i Nynäshamn. Cirka 40 personer hade vågat sig ut trots lite osäker vädersituation.

Andreas Gustavsson lotsade oss genom det varierande programmet. Vi börjar och slutar alltid med en marsch, så även denna dag. Det blev ”Bron över floden Kwai” som följdes av en neapolitansk serenad.

Annons

Annons

Sedan till USA. Tubaisten Roger Liman, har gjort arrangemanget till ”Georgia in my heart”. Sedan något snabbare. ”Ungdomssektionen” Andreas Gustavsson och Raymond Nymark, bytte till trombon och så fick vi lyssna till en något smalare låt, ”Putte du är min ögonsten”.

Därefter var det dags att sänka tempot lite med en amerikansk godnattvisa om heter ”Säg mig god natt” arrangerad av Stefan Adeen. Dom som inte somnade fick sedan höra: ”I varje hjärta bor en liten amorin”.

Nästa låt, en Bellman från 1700-talet: ”Solen skiner”. 150 år yngre är ”Kalle Karlsson charleston”. Sedan följde en sångdans, fast utan sång: Sune Valdimirs ”Allt detta och himlen därtill”. 1:a kornettist Stefan Adeen har arrangerat ”Sweet Georgia Brown” som följde sedan.

Orkestern har en bred repertoar och börjar närma sig ABBA, fast inte denna dag. I stället blev det Benny Anderssons ”Klinga mina klockor” i Reymond Nymarks arrangemang.

Därefter blev det fart med Povel Ramels ”Johanssons Boogie-woogie-vals” följd av ett danskt stycke: ”Sommarnatt”.

Det mörknade på himmeln och frågan var om det skulle vara uppehåll till konsertens slut och om noterna inte blåst bort innan, trots långa klämmor på notställen.

Nästa låt var ”Hässelbystäppen”, populär redan när den var ny för länge sedan. Därefter Lasse Dahlkvists ”Oboy, oboy, oboy”. Tiden var snart slut men vi skulle först hinna med några bitar till. Först ”Hjärtats saga”.

Solen tittade fram igen. Konserten avslutades med en marsch, ”Med pukor och trumpeter”, som bandet tackade för sig med.

Lena Håkansson, Sotholms härads hembygdsförening

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy