Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: "Stockholmsregionen betalar priset för regeringssamarbetet"

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Kristdemokraterna Jens Davidson, Antonella Pirrone och Karl Henriksson. Foto: Kristdemokraterna

Annons

Kristdemokraterna Jens Davidson, Antonella Pirrone och Karl Henriksson skirver i en debattartikel att de tycker att Socialdemokraterna borde avsluta sitt regeringssamarbete med Miljöpartiet.

Det konstiga med debatten kring byggandet av Tvärförbindelse Södertörn är att alla politiska partier egentligen är överens. Alla utom ett: Miljöpartiet, som ständigt kippar efter andan vid fyraprocentspärren, men ändå tillåts vara utslagsrösten för Stockholmsregionens framtid. Här har vi resultatet av att Socialdemokraterna valt att bilda regering tillsammans med Miljöpartiet.

Annons

Annons

Lokala socialdemokrater i Stockholmskommunerna eller Region Stockholm kan skriva hur många insändare de vill om hur ivriga de är att komma igång med bygget. Deras ord är kraftlösa så länge de inte lyckas övertala sina partikollegor i regeringen att strunta i Miljöpartiet och sluta snåla med pengarna.

Tvärförbindelse Södertörn finns med i den nationella planen för infrastruktur, men det saknas fortfarande 5,8 miljarder för att göra verklighet av planerna. Trots att den S-ledda regeringen satsar över 700 miljarder kronor på att utveckla hela Sveriges infrastruktur.

Alla känner till Miljöpartiets fientliga inställning till bilen. Men bilen är här för att stanna, och även elbilar behöver vägar. Den nya vägplanen tar stor hänsyn till miljön genom att bevara viktiga naturområden, inkludera ekodukter och mycket mer. De tunga och miljöfarliga laster som idag transporteras på väg 225 kommer också minska. Men ingenting duger åt det kompromisslösa Miljöpartiet.

S måste avbryta regeringssamarbetet med Miljöpartiet. Vi som bor i Stockholmsregionen ska inte behöva betala priset för Miljöpartiets orealistiska politik.

Antonella Pirrone (KD), kommunalråd i Nynäshamn

Jens Davidson (KD), kommunalråd i Haninge

Karl Henriksson (KD), kommunalråd i Huddinge

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy