Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Kommunens beslut är korkat – stoppa bostäderna vid Höjdgatan"

Signhild Gehlin riktar i en debattartikel kritik mot detaljplanen och bygglovet för de nya planerade bostäderna på Höjdgatan.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Signhild Gehlin är mycket kritisk till planerna på att bygga nya bostäder på ett berg vid Höjdgatan i Nynäshamn.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

I september började BTH Bostad och RO fastigheter sälja de påtänkta bostadsrätterna på Höjdgatsberget. Men bygglovet är överklagat till mark- och miljödomstolen.

Förutom att orsaka skada för oss närboende och alla andra i Nynäshamn som vill att staden ska förbli det som står i översiktsplanen – en småstad med låg bebyggelse och integrerad grönska – så binder kommunen ris åt egen rygg. Om byggplanerna realiseras, kommer de att oåterkalleligt förstöra ett av Nynäshamns äldsta villaområden och kulturellt värdefulla bostadskvarter, skövla och spränga bort en värdefull central naturtomt med mycket djur- och fågelliv och som samlar upp regn- och smältvatten, och orsaka ohjälpligt trafik- och parkeringskaos i området.

Annons

Annons

Vi närboende kämpar vidare för att om möjligt stoppa bygget och häva detaljplanen för att rädda området och dess hotade värden. Vi är medvetna om att vi kämpar i motvind.

En kommun har, tyvärr, mycket långtgående befogenheter att - som i detta fall – ta mycket korkade och självdestruktiva beslut. Detta så länge besluten inte bryter mot lagar och regler.

Vi vill påminna kommunens politiker att de även har möjlighet att riva upp och skrota beslut om och när de inser att de, som här, begått fatala misstag. Det vore nyktert och rätt av Nynäshamns kommunpolitiker att till slut lyssna på väljarna och inse vilket fullständigt feltänk denna detaljplan är och har varit från början.

När BTH Bostad ville bygga höghus utmed Strandvägen lyssnade man tack och lov till slut på folkviljan och satte stopp för de planerna i elfte timmen. För Älgen 18 är tiden är knapp, men det är fortfarande möjligt att förpassa bygglov och detaljplan dit de hör hemma – längst ner i den djupaste sopkorgen.

Rädda Höjdgatsberget! Stoppa Panorama Nynäshamn, riv bygglov och detaljplanen!

Signhild Gehlin

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy