Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

"Jo, Nynäshamn är på rätt väg"

Kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) skriver i ett debattsvar om kommunens policy för anställningar.

Harry Bouveng (M).

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Svar till Christer Dahl (S), "Nynäshamn är inte på rätt väg – rekryterar personal som saknar kompetens".

Som med så mycket annat är även vägval en bedömningsfråga och jag har full förståelse för att du Christer, med de ideologiskt röda glasögonen på, inte är så positiv till förändring och hellre hade sett att ni socialdemokrater hade kunnat fortsätta i invanda fotspår även om dessa fötter i mångt och mycket stampat på ungefär samma fläck under rätt lång tid.

Annons

Annons

Vi i Alliansen skäms inte för att för att vi driver en borgerlig politik. Det är det vi lovat väljarna liksom en förändring i positiv riktning, efter era över 100 år vid makten.

För oss är det självklart att det är vår politik vi vill få genomslag för – inte er, även om vi gärna skulle se att ni hjälper till att hitta breda och positiva lösningar i stället för konfliktytor.

En sådan sak är personalrekrytering, som ju knappast borde vara en politiskt laddad fråga år 2021.

Nu är väl ändå den tiden förbi, när rekryteringar gjordes på grundval av vänskapsband eller innehav av partibok och dagens anställningar sker i enlighet med den policy för kompetens och rekrytering som beslutats i bred enighet av kommunfullmäktige. Målet i rekryteringarna är självklart en så god matchning som möjligt mot aktuell kravprofil och utan politiska skygglappar.

För oss i Alliansen är det grundläggande att respektera de spelregler som gäller för politiskt styrda organisationer som en kommun är. Vi i politiken ska fatta beslut om vad som ska göras, men det är vår kunniga personal som sedan hanterar hur dessa beslut ska genomföras.

Personalfrågor hanteras professionellt av kommunens HR-avdelning i god dialog med fackliga organisationer och den bild du vill sätta Christer delas inte av mig.

Nynäshamn är på rätt väg.

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy