Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Alliansens politik för gästhamnen är oroande"

Janice Boije Junerud (S) och Ola Hägg (S) riktar i en debattartikel kritik mot den borgerliga alliansens gästhamnspolitik.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Hamnbodarna sjuder av liv sommartid, men inte lika mycket under vinterhalvåret.

Bild: Carina Albin

Annons

Socialdemokraterna ser med stor oro på de olika utspel Alliansen gör kring gästhamnsområdets framtid.

Det finns en politisk enighet kring att vårt gästhamnsområde ska vara attraktivt och ett levande besökscentrum för de som bor i Nynäshamns kommun och de som reser till vår kommun. I den politiska dialogen kring gästhamnsområdet utveckling har Socialdemokraterna lyft ett förslag om att ta fram ett planprogram för en samlad utveckling av området innan man går in i detaljerna. Vi har inte fått något gehör för detta.

Annons

Annons

Näringslivsberedningens ordförandeförslag av Håkan Svanberg (M) har inte behandlats av den nya näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden, vilket vi anser egendomligt. Det olyckliga i beslutsformuleringen och uppdraget till förvaltningen är att förvaltningen får i uppdrag att ta fram ett beslutsunderlag utifrån Håkan Svanbergs teori om marknadsekonomi.

Håkan Svanberg (M) säger i NP:

"För att förverkliga detta bör hamnområdet med dess byggnader och mark i så stor utsträckning som möjligt drivas av en extern aktör på marknadsmässiga villkor i samarbete med kommunen."

Att sedan i NP säga att han bara vill ha en utredning är direkt missvisande. Om Håkan Svanberg menar allvar med det han säger i NP om en neutral förutsättningslös utredning bör han dra tillbaka ärendet som nu ligger hos kommunstyrelseförvaltningen och kanske först bereda ärendet i den nya Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden. Socialdemokraterna vill naturligtvis vara med och utveckla gästhamnsområdet men då med rättvisande utredningsdirektiv.

Janice Boije Junerud (S), ledamot i kommunstyrelsen

Ola Hägg (S), andre vice ordförande i näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy