Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Fixare och trubadur besökte PRO:s månadsmöte

Många punkter stod på dagordningen när PRO i Nynäshamn höll ett årsmöte.

Detta är en läsartext.

Fixaren Peter Andersson och trubaduren Nils Assarsson besökte PRO i Nynäshamn. Foto: Johnny Jansson

Annons

PRO:s månadsmöte i Folkets Hus onsdagen den 29 september lockade nästan 70 deltagare. Mysingen var nästan fullsatt.

När alla hade hittat en plats hälsade ordförande Whille Karlsson alla välkomna och började dagen med att presentera resterande styrelse. Uppdraget styrelsen fick från årsmötet med att hitta namn till en ny valberedning att besluta om vid nästa medlemsmöte arbetas det fortfarande med och förslag mottages gärna.

Annons

Annons

Därefter tyckte Whille det var nog pratat för en stund så Carina presenterade dagens trubadur: Nils Assarsson, tidigare bosatt i Sorunda. Han bjöd oss på varierade sånger om fattiga bonddrängar och morfar till mej själv och signaturen Karlsson och hans Helga Andersson och vår- och höstvisor samt bjöd in till allsång med Nynäshamnsvalsen och Så länge skutan kan gå. Nils avtackades av applåder och blombukett.

Den nye kommunala fixaren Peter Andersson presenterades, en mycket viktig person i kommunen för oss äldre. Han berättade om all kostnadsfri hjälp som finns att få bara man bokar tid på telefon 520 739 11. Klättra inte på stegar och lyft inte tunga saker!

Doris meddelade att vårt medlemsantal är 773, medan Berit Å berättade att det pågår studier i form av handarbetsträffar, engelsk konversation, allsång, operahistoria och Qi-gong samt att PRO:s kör har börjat öva. Spanskakursen börjar i november.

Det saknas intresserade deltagare till literaturcirkeln!

Whille hälsade från friskvården att promenaderna är i gång och naturligtvis pågår vår boule. Solveig fortsatte med resor. Tyvärr är resan till Vaxholm inställd medan den till Karlstad blir av liksom de två julbordsresorna som ännu har platser kvar, både på Rosella och Cinderella. Hon visade även på planerna för 2022 med långa och korta resor.

Annons

Berit K tog över med kulturförslag: Konst på Konstpolen och Nostalgimuseum, Konsthallen med egen guide samt möte med konstnärer. Tyvärr inga operor i höst men planer på nya bra objekt till våren.

Annons

Kjell berättade så om en försiktig start för körsångarna med hoppades snart att alla kom tillbaka och att plats finns för fler sångglada medlemmar. Musikanter saknas speciellt och även vid allsångens möten.

Så avslutade Whille dagens möte och önskade alla välkomna den 27 oktober till ett nytt månadsmöte i musikens tecken.

Berit Åberg, PRO Nynäshamn

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy