Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Oroande med osäker framtid för Folkets Hus"

Gösta Rising påtalar i en insändare att Nynäshamn även i framtiden kommer att behöva en plats där olika föreningar kan arrangera kulturaktiviteter.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Framtiden är osäker för Folkets Hus i Nynäshamn, menar Gösta Rising. Han undrar vad kommunen tänker göra för att se till så att det även i framtiden ska finnas möjlighet att ordna bra kulturevenemang i Nynäshamn.

Bild: Carina Albin

Annons

Nynäshamns kommun har planer på att inte längre hyra möteslokaler för fullmäktige och övriga möten, utan i stället bygga om Kulturskolan för detta ändamål. Det blir säkert ingen billig ombyggnad, men kanske en lägre hyra.

Mer osäkert är vad som då kommer att hända med Folkets Hus. Det är ju Nynäshamnarnas kulturhus, med bio, bibliotek, konserter och teater.

Annons

Vad händer om man rycker undan förutsättningarna för en befintlig bra verksamhet? Då kan det i värsta fall bli konkurs och då står vi där utan ett fungerande kulturhus.

Annons

Bör inte kommunen hjälpa till och bidra med kostnaden? Det är ju pengar som vi alla får glädje av.

Hur ser alliansens plan ut? Kommer det att satsas något på kulturen? Det tror jag är nödvändigt nu när kommunen växer.

Jag har inte något problem med att vårt kulturhus heter Folkets hus. Jag vill inte att detta ska vara partipolitik, utan ser på det hela ur ett mer pragmatiskt perspektiv.

Gösta Rising

Annons

Annons

Till toppen av sidan