Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Positiva effekter av att göra om äldrelotsens funktion"

Socialnämndens ordförande Antonella Pirrone (KD) skriver i en debattartikel att införandet av ett nytt äldre- och funktionshinderombud kommer att bli ett lyft för de äldre i Nynäshamns kommun.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Antonella Pirrone (KD) är ordförande för socialnämnden i Nynäshamn.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Svar till Christer Dahls debattartikel "Avveckling av äldrelotsen visar på borgerlig arrogans".

Tack Christer Dahl (S) för din insändare som ger mig möjlighet att berätta mer om de positiva effekter som detta beslut kommer att ge alla årsrika i kommunen.

Annons

Du och dina partikamrater låter nu väldigt upprörda över att äldrelotsen ska ingå i en ny funktion som äldre och funktionshinderombud. Men vad ni verkar ha glömt är att det var en enig nämnd som den 31 mars 2020, med ett enhälligt beslut, tog detta beslut. Då var vi överens om att det var ett bra förslag och det finns goda skäl för det.

Annons

Den allra viktigaste förbättringen är att den nya servicen vänder sig till alla äldre i kommunen, inte bara de som råkar bo på Lövlundsvägen 20 där äldrelotsen varit placerad. Förutom att kommunallagen kräver att vi behandlar alla invånare lika så är det enligt min uppfattning också det mest rättvisa. Den här typen av tjänster ska självklart gälla alla äldre, inte bara en handfull. Det hoppas jag att vi kan hålla fast vid.

Det nya ombudet kommer att finnas tillgängligt på flera olika platser i kommunen olika dagar och givetvis också dagligen per telefon och digitalt. Jag är beredd att titta på möjligheten att bygga ut denna service i framtiden om många använder den, men ett viktigt besked från mig är att även en sådan utbyggnad ska gälla hela kommunen, inte bara en enda adress och de som bor där.

Jag vill försäkra dig, Christer, och alla invånare, särskilt de årsrika, att Alliansen med mig och Kristdemokraterna i spetsen, alltid har alla äldres bästa för ögonen.

Antonella Pirrone (KD), kommunalråd, ordförande i socialnämnden

Annons

Annons

Till toppen av sidan