Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"S sade ja till en förändring av äldrelotsen"

Bernt Wåhleman (L) skriver i en debattartikel att Socialdemokraterna tidigare också har varit förespråkare för inrättandet av ett nytt äldre- och funktionshinderombud.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bernt Wåhleman (L).

Bild: Kristina Laitinen

Annons

I en insändare (NP 28/9) kritiserar Christer Dahl (S) Alliansen för att den har beslutat dra in en tjänst vid Lövlundsvägen 20, som gett sitt stöd till de boende där.

Det Christer Dahl inte nämner är att när beslutet om en äldreombudsman togs, med anledning av en motion från Pensionärspartiet, i socialnämnden var Ola Hägg (S) ordförande i nämnden. Beslutet innebar förutom att en sådan tjänst skulle inrättas, att flera andra stöduppgifter för äldre som fanns inom äldreomsorgen skulle samordnas till denna tjänst.

Annons

Annons

Rent konkret skulle det givetvis innebära en förändring också av den tjänst som fanns vid Lövlundsvägen. Därför blir det missvisande när Christer Dahl utan att redovisa historien bakom de beslut, som nu verkställs av socialnämnden, kritiserar detta beslut.

Faktum kvarstår: Beslutet om en äldreombudsman togs under förra mandatperioden, möjligen kan man anklaga Alliansen för att det tagit alltför lång tid att genomföra detta beslut. Men kritiken avseende konsekvenserna av beslutet skall riktas till annan adressat.

Viktigt är att alla årsrika, oavsett var de bor i kommunen, ska ha tillgång till den service de behöver.

Bernt Wåhleman (L), före detta ersättare i socialnämnden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy