Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Mästersångare gästade Frälsningsarmén

Sångaren Daniel Viklund framträdde hos Frälsningsarmén.

Detta är en läsartext.

Daniel Viklund. Foto: Max Möllerfält

Annons

Sång och musik berikar oss till kropp, själ och hjärta. Inför fullsatt lokal i Frälsningsarméns lilla hus i Nynäshamn, fick vi oss till livs en otroligt fin sångupplevelse på lördagseftermiddagen den 9 oktober.

Irene hälsade alla välkomna och vi möttes av fint dukade bord, där vi slog oss ned och började med en unison sång.

Daniel Viklund presenterade sig som eftermiddagens gäst. Han är frälsningsofficer och kommer från Strängnäs. Han berättade om sitt arbete där, bland annat med människor som haft ett ”trasigt” liv och som så småningom, i kontakt med Frälsningsarmén, kommit rätt i livet.

Annons

Annons

Daniel är vittberest vad gäller att besöka olika kårer och med sin sång till eget pianoackompanjemang bjuda på sitt budskap.

Han berättade, att han blivit kontaktad av hovet och sjungit för kungafamiljen. Han har framfört en sång ”Själens längtan”, som en gång skrivits av prins Oscar. ”Jag har valt att göra sällskap”, en sång av Lydia Lithell, har Daniel framfört, önskad av kungahuset.

Lydia Lithell var en svensk organist, sångförfattare och kompositör. Hon levde 1909-1957, växte upp och levde hela sitt liv i Kumla i Närke. Hon har även skrivit ”Jag har hört om en stad …”.

Daniel bjuder på många vackra sånger. Han har en skolad röst. Han sjunger med kraft och inlevelse – det gick genom märg och ben hos oss som lyssnade. Dessutom ackompanjerade han sig själv på piano.

Den trevliga kaffepausen, med gott kaffe och bröd, omramades av sång som alla sjöng tillsammans. En liten predikan hölls av Daniel över temat ”Skapelsen”.

Som avslutning hörde vi bönen ”Fader Vår” i musikalisk tappning och med sång av Daniel. Det var mäktigt!

Det var en givande eftermiddag att få lyssna till en pianospelande sångare med kraft i sin röst och fina nyanseringar i sina framträdanden.

Anna Möllerfält

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy