Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Personalens hälsa och miljö är viktig"

Christer Dahl (S) skriver i ett debattsvar om arbetsmiljön i Nynäshamns kommuns verksamheter.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Christer Dahl är ordförande för Socialdemokraterna i Nynäshamn.

Bild: David Klasson

Annons

Efter att ha noterat att såväl kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) som barn- och utbildningsnämndens ordförande Marcus Svinhufvud (M), båda bemödat sig om, att åtminstone försöka replikera på min tidigare insändare känner jag min tvingad att förtydliga och upprepa mitt budskap.

Ett budskap som antingen ingen av dem förstått, alternativt ingen av dem önskar prata om. Då båda herrarna istället mest ägnar sig åt lösa påståenden, vanlig pajkastning och lite allmänt trams blir mitt svar tämligen kortfattat.

Annons

Annons

Den springande punkten i mitt resonemang är den tystnadskultur som håller på att sprida sig bland kommunanställda. Något som är en ren följd av den bristfälliga personalpolitiken. Denna i hög grad förödande företeelse för arbetsmiljö och hälsa yppar ingen av herrarna ett ord om.

Jag gissar att mycket få av de närmare tvåtusen anställda som kommunen förfogar över och som samtidigt läser Nynäshamns Posten känner någon större respekt för herrarnas utspel.

Den ene skriver slappt att ”Det var inte bättre förr när Dahls eget parti styrde” och den andre något märkligt och verklighetsfrånvänt som att ”Nu är väl ändå tiden förbi när anställningar görs på grundval av vänskapsband eller innehav av partibok”?

Herrarna Bouveng och Svinhufvud väcker tyvärr varken respekt eller entusiasm. Vi socialdemokrater tänker dock inte sitta stilla i båten, utan kommer i dagarna att presentera en motion som vi ser som ett viktigt steg för att komma till rätta med tystnadskulturen. Ett ärligt och uppriktigt försök från vår sida, att hitta breda och positiva lösningar. Något som även partierna i alliansen borde kunna ansluta sig till! Inte minst mot bakgrund av Harrys uttalande om angelägenheten i att hitta just breda politiska överenskommelser.

Avslutningsvis apropå Harrys tal om ideologiskt färgade glasögon, vill givetvis även vi socialdemokrater förändra! Men då först och främst med det stora flertalets fromma för våra ögon. Socialdemokrater som vi är!

Christer Dahl, ordförande, Socialdemokraterna i Nynäshamn

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy