Annons

Annons

Annons

Debatt
"Kommunen bör stötta Binomen"

Georgios Tsiouras och Donald Löfving i Medborgerlig Samling skriver i en debattartikel om friskolan Binomens framtid.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Framtiden är osäker för friskolan Binomen.

Bild: Carina Albin

Annons

Återigen är friskolan Binomen i hetluften. Tajmingen kunde inte vara bättre för den borgerliga alliansen, mindre än ett år kvar till valet!

Vi måste vara måna om engagerade personer som vill driva en bra skola i privat regi och tar hand om våra barn. Ska inte kommunens invånare ges den valmöjligheten, utan en massa käpphästar för dessa företag?

Hur definierar alliansen industrimark, är det områden med industrier eller styrs det av vad som står i detaljplanen oavsett om det finns eller saknas industrier? Hur tänker man göra med de bosatta i området, eller är det bara skolverksamhet som omöjligen kan bedrivas där?

Annons

Annons

Kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) påstår att kommunen inte kan ”sponsra” med bullerplank, dagvattenlösningar och utökad skolgård, vilket trots allt handlar om våra skolbarns trygghet.

En stor del av pengarna som krävs kan man ta från planeringen och uppförandet av en ny tankstation på en närmast obegriplig plats, där ytterst få kommer att tanka.

Vi undrar även hur stora konsultkostnader som behövdes för detta.

Skolans grunduppgift är läroplikt och inte endast skolplikt, något som Binomen har lyckats med.

Medborgerlig Samling vill att skolan ska vara kvar och få den hjälp som den behöver för att kunna driva vidare sin verksamhet.

Georgios Tsiouras, Medborgerlig Samling i Nynäshamn 

Donald Löfving, Medborgerlig Samling i Nynäshamn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan