Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Motståndet mot Binomen saknar rim och reson"

Signaturen Mikael P skriver i en insändare om framtiden för friskolan Binomen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Framtiden är oviss för friskolan Binomen.

Bild: Carina Albin

Annons

Hanteringen av friskolan Binomen liknar alltmer ett sökande efter problem som kan överdrivas för att slippa genomföra demokratiskt fattade beslut. De senaste turerna exemplifierar, där det plötsligt behöver investeras fantasisummor i bullerplank, trafikåtgärder och dagvattenlösningar för att en skola som funnits på samma plats sedan 1995 ska kunna finnas kvar.

Annons

Ett bullerplank för 1,8 miljoner vore rimligt om skolan låg mitt på en motorväg och behövde byggas in i en ljudtät låda. I verkligheten ligger skolan i ett lugnt område i utkanten av verksamhetsområdet där barnskratt är det som hörs mest. Kommunen har inte heller uppmätt något buller. Istället har konsulter beräknat vad som skulle kunna hända om fastigheten i en alternativ verklighet hade varit kraftigt bullerutsatt. Ett hypotetiskt problem med en hypotetisk prislapp.

Annons

När det gäller trafik ska det enligt nuvarande detaljplan (från 1993) redan finnas en gång- och cykelväg. Det är tråkigt att kommunen 28 år senare inte har slutfört denna, särskilt när Nynäshamns största cykelturistled passerar genom området. Behovet finns dock oavsett verksamhet. Att blanda in den kostnaden, likaså dagvattenlösningar som skulle behövas i hela verksamhetsområdet och där behovet snarare är betydligt mindre med skolverksamhet än med industriverksamhet, blir nästan skrattretande.

Att använda orealistiska kostnadsberäkningar för onödiga åtgärder som slagträ mot en ideellt driven skola med små ekonomiska marginaler är inte bara orimligt, det är oförskämt.

Mikael P

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy