Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Torsdagsluncher med underhållning i Ösmo

Kvinnliga tonsättare hyllades när Ösmo-Torö församling ordnade en torsdagslunch.

Detta är en läsartext.

Barna Both. Foto: Max Möllerfält

Annons

Ösmo församling har sedan några år tillbaka, med avbrott för en pandemi, som stökat till det för de flesta människor, bjudit in till lunch en torsdag varje månad.

För en mycket human summa, kan man äta en förträfflig lunch. I de flesta fall bjuds man även på underhållning av något slag, i form av musik eller om någon har någonting att berätta om.

Denna torsdag den 14 oktober, blev de deltagande bjudna på en härlig stund, där Barna Both bjöd på sig själv och sin färdighet i pianospel.

Annons

Annons

Eftersom det är kvinnans år i år – 100 år sedan kvinnan fick rösträtt – hade Barna valt att spela stycken som är komponerade av kvinnor. Det finns många kvinnor, som borde ha uppmärksammats mer än vad som gjorts, med tanke på deras utomordentliga förmåga att komponera. Det finns många kända musikverk och sånger, som de flesta av oss inte har en aning om vem som har skrivit.

Idag har man ju förmånen att kunna googla på det man tidigare inte visste något om, inom de flesta områden.

Är du intresserad kan du göra det på till exempel Sara Wennerberg-Reuter, Elfrida André, Clara Schumann, Agathe Backer Gröndahl, de är en liten del av de många som finns.

Barna Both spelar stycken av bland de här nämnda kompositörerna. Han är kyrkomusiker i Ösmo församling, en mycket driven pianist och jag vill påstå, att han är ett av Ösmo församlings ansikte utåt.

Anna Möllerfält

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy