Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Postnord gör det besvärligt oss äldre – gynnar bara bilburna personer"

Britt-Marie Jacobsson i Pensionärspartiet riktar i en debattartikel kritik mot att Postnord tar bort postombud och gör det besvärligt för äldre människor att hämta paket.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Postnord försämrar sin service för äldre personer när man flyttar ombudet till ett köpcentrum för bilburna, menar Britt-Marie Jacobsson. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bild: TT

Annons

Döm om min förvåning när jag mottog ett postkort från Postnord att jag fått ett nytt postombud.

Jag har postnummer 149 30, vilket innebär att jag sköter mina ärenden hos postombudet på Coop, Mörbyvägen 3. Det har gått alldeles utmärkt, trevlig personal och lättillgängligt för oss runt Nynäshamns centrum.

Postnord har meddelat oss boende att vårt nya postombud finns på Ica Maxi i köpcentrumet Sjötelegrafen, som ligger betydligt längre från centrum.

Annons

Annons

Nu är Nynäshamn en stad med bitvis långa avstånd. För de personer som inte har bil och inte har färdtjänst – men har gångsvårigheter – finns SL-bussar att tillgå. Men dessa stannar en bra bit från Ica Maxi.

Är det tänkt att vi som är beroende av buss 854 ska betala cirka 45 kronor för att hämta paket och utföra andra postärenden på Maxi?

När denna ändring nu genomtvingas är det också hög tid att se till att SL inför en rutt som faktiskt går till Ica Maxi. Det har Nynäshamnarna önskat sedan Sjötelegrafen byggdes. Ingen hänsyn tas till personer som inte är bilburna.

Förändringen är också ett exempel på att Postnord inte tar någon hänsyn till oss äldre, vid utformningen av det som de kallar för "framtidens post".

När vi ”gamlingar” av misstag sätter på ett julfrimärke på brevet i februari, får vi ett brev om att vi ska betala in 65 kronor för felfrankerat brev. Skillnaden mellan julfrimärken och normalprisfrimärken kan inte var mer än någon krona, om ens det.

Utveckling och förändringar ska ske, men inte till det sämre för vissa grupper i samhället. Hela befolkningen har inte förändrat sina vanor, på det det sätt som Postnord hävdar. Utvecklingen går framåt heter det, men tråkigt nog inte alltid med omtanke.

Britt-Marie Jacobsson, Pensionärspartiet i Nynäshamn

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy