Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Par utsatt för bedrägeriförsök – sade sig ringa från inkasso

Ett par i 75-årsåldern har utsatts för bedrägeriförsök av någon som sade sig vara från ett inkassobolag och ville åt deras kontouppgifter. Men paret anade oråd och polisanmälde.

Bild: Jerry Brodin

Annons

Det var nyligen som paret, som bor i Nynäshamn, blev uppringt att någon som sade sig vara från ett inkassobolag. Enligt bedragaren hade någon köpt en mobiltelefon i deras namn och nu skulle personen hjälpa dem och se till att köpet stoppades så att de kunde få pengarna tillbaka.

– Personen sade att de hade varit i kontakt med parets bank och att de nu bara behövde logga in med sitt bank-id, säger Håkan Leiborn, förundersökningsledare på Nynäshamnspolisen.

Men paret anade oråd. De ringde upp både banken och inkassobolaget som bekräftade att det var bluff. De hade inte kontaktat paret i något sådant ärende. Personen är misstänkt för bedrägeriförsök.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy