Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Vi behöver kloka beslut om Sorundas skolor"

Göran Bergander (S) och Gill Lagerberg (S) skriver i en debattartikel om behovet av bra skollokaler i Sorunda.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Göran Bergander (S) och Gill Lagerberg (S).

Bild: David Klasson

Annons

Dåliga skolbyggnader i Sorunda har varit aktuellt under en längre tid. Det har alliansen varit medvetna om, men kanske inte tagit på största allvar.

Redan 2019 när frågan var uppe om att ersätta den mögeldrabbade förskolan med andra lokaler ville vi socialdemokrater att de skadade byggnaderna skulle ersättas med nya. Men det var något som alliansen med Marcus Svinhufvud (M) i spetsen då motsatte sig.

Annons

Annons

I stället ville de lägga mängder av miljoner på att renovera de mögliga lokalerna. Vi i oppositionen lyckades till slut hindra den superdyra renoveringen, och vinna majoritet för att en ny förskola i första hand skulle byggas. Under byggnationen skulle barnen inte vistas i den mögliga skolan, utan tillfälliga moduler skulle införskaffades under tiden.

Beslut om skolans framtid har vi väntat på sedan dess, och i väntan har ett antal miljoner av skattebetalarnas pengar använts för att försöka plåstra om de mögelskadade byggnaderna.

Nu, flera år senare kommer äntligen några förslag till beslut i skolfrågan. Kanske känner alliansen att det börjar närma sig ett val?

Nu kan vi bara glädja oss och gratulera de boende i Sorunda med att frågan snart kommer att få ett avgörande i linje med de socialdemokratiska tankarna om nybyggnation. Viktigt är dock att innan frågorna om var, och hur besvaras, måste de förankras med boende och användare.

Några felaktiga förhastade beslut vill vi inte ha, även om väntan har varit lång. Vi kan bara konstatera att kloka beslut tar tid att fatta, och att det för vissa tar längre tid.

Göran Bergander (S), gruppledare i samhällsbyggnadsnämnden

Gill Lagerberg (S), gruppledare i barn- och utbildningsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy