Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Osakligt av Isestad att ifrågasätta tjänstemän"

Bo Persson (L) anser i en debattartikel att Patrik Isestad (S) inte har fog för att peka på brister i kompetens i kommunens tjänstemannaorganisation.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bo Persson (L).

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Nynäshamns Posten har publicerat en artikel där NP intervjuat Patrik Isestad (S), oppositionsråd och tillika andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Enligt artikeln säger Isestad: ”Tyvärr saknas det mycket kunskap i Nynäshamns kommuns tjänstemannaorganisation.”

Annons

Annons

Att som Isestad kategoriskt underkänna förvaltningarnas kompetens utan att ge exempel på konkreta brister i beslutsunderlag är minst sagt skamligt. Det här var nog det grövsta jag hört på länge, och det stämmer inte med min erfarenhet. Jag har snart tjugo års erfarenhet av den kompetens som finns inom Nynäshamns kommuns olika förvaltningar. Mitt intryck är att förvaltningspersonalen är kunnig och har den kompetens som behövs.

Isestad säger också i artikeln att Socialdemokraterna ofta måste dubbelkontrollera de kommunala underlagen med utomstående experter. Det vore intressant att få veta vilka dessa ”experter” är, för att möjligen kunna bedöma deras kunskap och kompetens.

Är det dessa ”experter” som har fått Isestad att mena det bara är ”allmänt tyckande” och ”ingen evidens” när förvaltningspersonalen menar att det behövs bullerplank för att ny detaljplan för en skola ska kunna godkännas?

Bo Persson (L)

Annons

Annons

Till toppen av sidan