Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Agera för tvärförbindelsen idag – inte om två år"

Kristdemokraterna Jens Davidson, Antonella Pirrone och Karl Henriksson skriver i ett debattsvar om Tvärförbindelse Södertörn.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Kristdemokraterna Jens Davidson, Antonella Pirrone och Karl Henriksson. Foto: Kristdemokraterna

Annons

Oenigheten mellan regeringspartierna är skrattretande. Först svarar Miljöpartiet på vår insändare i NP 28/9 där de stolt konstaterar att vi har helt rätt i att de är ensamma om att inte vilja bygga Tvärförbindelse Södertörn.

Sen svarar deras samarbetsparti, Socialdemokraterna, att förbindelsen kommer byggas och att det inte finns någon anledning att tro annorlunda. Både lika övertygade. Inte underligt att läget är så pass allvarligt.

Annons

Annons

Socialdemokraterna i Region Stockholm skriver att vårt resonemang inte går ihop, för att i nästa andetag ge oss rätt i att förbindelsen saknar miljardbelopp i finansiering. De är mycket belåtna över att processen haft sin gång och att man planerar att börja bygga om ett par år. Vi kristdemokrater menar att bygget redan skulle ha varit igång idag om regeringen hade ignorerat Miljöpartiets bromsklossar och finansierat allting för fyra år sedan.

Lokala miljöpartister försöker försvara sitt existensberättigande genom att svara på en insändare som inte ens riktar sig till dem. De är missnöjda som vanligt, hur mycket man än miljö- och klimatanpassar.

Vi konstaterar än en gång att Stockholms socialdemokrater hellre lägger tid på att skriva om Tvärförbindelse Södertörn än att faktiskt övertala sina partikollegor i regeringen att göra vad som krävs. Idag och inte om två år. Det är uppenbart att Sverige behöver en ny handlingskraftig regering.

Antonella Pirrone (KD), kommunalråd i Nynäshamn

Karl Henriksson (KD), kommunalråd i Huddinge

Jens Davidson (KD), kommunalråd i Haninge

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy