Annons

Annons

Annons

Läsartext
Musik och lyrik som berörde

Eva Svedberg-Engström och Karin Kjellberg bjöd på musik i Ösmo kyrka.

Text

Detta är en läsartext.

Allhelgonakväll i Ösmo. Foto: Max Möllerfält

Annons

Vi tog oss till Ösmo kyrka på lördagseftermiddagen den 6 november, för att lyssna till musik och lyrik. Enligt program var det två för oss okända kvinnonamn, som skulle framföra sång och musik.

Eftersom det var allhelgonakväll fylldes gångar och gravplatser av ett stort antal besökare. Vi har dock ingen grav att gå till – de finns på våra tidigare hemorter – så vi gick in i kyrkan för att lyssna på evenemanget där.

Annons

Annons

Eva Svedberg-Engström och Karin Kjellberg stod för musiken. Foto: Max Möllerfält

Det visade sig vara Eva Svedberg-Engström (sång) och Karin Kjellberg (sång /piano), som presenterade sitt program ”I möte med sorgen”. Eva delade med sig av sin sorg sedan arton år tillbaka, då hon och hennes man miste ett litet barn. En stor sorg som man aldrig kommer över, men som man måste leva med och kommer att kunna behandla på olika sätt. Livet för dem måste kunna fortsätta. I sången och musiken har hon och hennes man fått en viss styrka, för att ta sig igenom de olika skeenden som sorgen givit dem genom åren.

För oss som fick lyssna till de olika tankarna i sångerna kändes, att man kanske mer borde förstå vad döden är och vilka olika aspekter vi får ha på den.

Tyvärr var det inte lika många som befann  sig på kyrkogården, som kom in i kyrkan för att lyssna. Hade de inte tid? Var det inga namn som de kände till? Det finns så många inom sång och musik som inte är ”kända”, men som kan tillföra lika mycket upplevelse som någon annan du hört talas om.

Den här duon – Eva och hennes man – gav oss verkligen av hela sitt hjärta med innehållet i sina texter. Dessutom till ett fint pianoackompanjemang av Karin Kjellberg.

Annons

Efter det fina avslutandet, gick vi ner till minneslunden för att deltaga och hedra alla de som av någon anledning lämnat sina kära och nära kvar på jorden.

Tack för en minnesvärd stilla kväll!

Anna Möllerfält

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan