Annons

Annons

Annons

Läsartext
Fria kompositioner på Galleri Kyrkskolan

Christina Hassila och Gösta Engström ställer ut konst på Galleri Kyrkskolan i Österhaninge.

Text

Detta är en läsartext.

Gösta Engström. Foto: Max Möllerfält

Annons

På Galleri Kyrkskolan i Österhaninge pågår nu en utställning kallad ”Fria kompositioner”. Det är Christina Hassila och Gösta Engström, som gått samman om en utställning där de visar sina fina verk.

Dessa två konstnärer har ett fint samarbete sedan flera år. De samsas väl och ger varandra uppslag och idéer som de sedan enas om.

Här lite intressanta anteckningar om de båda.

Annons

Gösta Engström är en alert, glad och pratsam man. Med sina drygt 90 år darrar han ännu inte på handen då han utför sina målningar. Han ”målar musik”, som han själv säger. Är otroligt kunnig vad beträffar klassisk musik. De stycken han lyssnar på och engagerar sig i, målar han sedan en tavla av.

Annons

Det Gösta Engström hör i musiken, överför han till sina tavlor på sitt uttryckliga sätt. En så fantastisk begivenhet, att kunna ”måla” musik.

Christina Hassila med några av besökarna. Foto: Max Möllerfält

Christina Hassila är född i Nynäshamn och uppväxt i Tungelsta. Hon började måla 1980, med ett större engagemang än tidigare. Hon använder sig av blandtekniker och hennes bilder har nästan alltid sitt ursprung i naturen. Hon tecknar, målar i olja och acryl och formar i olika material. Hon är nu ordförande i Haninge konstnärer.

De här två konstnärernas samarbete har bland annat resulterat i tre små böcker, där de målat och skrivit några ord till varann. Det blir som en dagbok mellan dem. Det är helt underbart med denna konversation och målningarna, som naturligtvis passar  till orden de har att säga till varann.

Det här är en mycket trevlig och personlig utställning som pågår till den 21 november – rekommenderas!

Anna Möllerfält

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan