Annons

Annons

Annons

Läsartext
SPF Moringen besökte Lars Lerins konsthall

SPF Moringen besökte Karlstad och Lars Lerins permanenta konsthall Sandgrund.

Text

Detta är en läsartext.

SPF Moringen besökte Sandgrund i Karlstad. Foto: Privat

Annons

En mörk och kylslagen tidig morgon i slutet av oktober samlades 20 förväntansfulla medlemmar från SPF Moringen på Alkärrsplan för att borda bussen som skulle ta oss till Värmland. Målet var Karlstad och Sandgrund (tidigare restaurang och danspalats), som är Lars Lerins permanenta konsthall sedan 2011.

Resan genomfördes med Björcks Resor och bussen fylldes med ytterligare 26 personer i Södertälje och Nykvarn. Till lycka för resenärerna överraskade Björcks oss med kaffe och smörgås vid den obligatoriska bensträckaren i Björnfallet mellan Arboga och Örebro.

Annons

Annons

För de flesta deltagarna var detta det första besöket på Sandgrund, men alla kunde ändå ta del av nya verk av konstnären, eftersom man ibland byter ut en del av utbudet med nya målningar. Årets utställning består bland annat av ett 40-tal tidigare inte utställda verk. Utöver Lars Lerins egna verk pågick en utställning av bildkonstnären Inge Schiölers målningar ur Lerins privata samling.

Inledningsvis bjöds vi på en mycket informativ beskrivning av utställningarna för att sedan kunna gå runt i hallen på egen hand och uppleva de utställda konstverken.

Den Värmlandsfödde konstnären besitter en beundransvärd akvarellteknik med sin gestaltning av ljuset i bilderna. Han gestaltar natur- och stadsmiljöer och människor med hög träffsäkerhet med sina penseldrag. Och man kan gott säga att hans produktion är enorm! Utöver måleriet har Lars Lerin skrivit 57 böcker.

Efter en utmärkt lunch på restaurangen i intilliggande Värmlands museum fortsatte vi att fördjupa oss ytterligare i Lars Lerins konst.

Mätta av alla intryck kunde vi under sen eftermiddag avsluta denna dagsutflykt och återvända till Nynäshamn. Onekligen en minnesvärd resa!

Curt L. Sandberg och Inger Strömberg, SPF Seniorerna Moringen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan