AnnonsWrebit

Startade eget med gratisappen: ”Ger mig koll på hur ekonomin utvecklas”

Hanna Hagrenius tvekade inför att starta eget – hon hade ingen erfarenhet av bokföring. Då upptäckte hon gratisappen Wrebit.
– Jag sköter hela företaget enkelt och smidigt i appen, berättar hon.

Hanna Hagrenius upptäckte gratisappen Wrebit när hon skulle starta eget.

Hösten 2019 fick Hanna Hagrenius från Onsala i Kungsbacka ett jobberbjudande: Att bli instruktör för konceptet Rootcamp, som sedan 2013 ordnar utomhusträning i grupp – året runt i alla väder.

– Vi blandar löpträning och styrketräning med kroppen som redskap och det omgivningen har att erbjuda, berättar Hanna som beskriver sig som ”en löpartjej”. Hon fortsätter:

– Jag älskar att springa – och med åren har jag insett hur viktigt det är att också träna styrka och balans.

”Verkade krångligt med bokföring”

Hanna tyckte att jobbet lät roligt och spännande, men tvekade eftersom det skulle innebära att hon måste starta egen firma.

– Jag har ingen erfarenhet av att driva företag och tyckte att det verkade krångligt med all bokföring. Hur skulle jag ha tid för en massa administration? Jag har ett heltidsjobb på ICA och tre barn.

"Wrebit är perfekt för nybörjaren", säger Hanna Hagrenius.

Skräddarsydd för småföretagare

Så fick Hanna tips om att kolla upp digitala verktyg – och hittade Wrebit. Idén med gratisappen är att förenkla allt som har med fakturering och bokföring att göra.

– Wrebit är perfekt för nybörjaren. Allt jag behövde göra för att komma igång blev tydligt och kändes enkelt. Det finns dessutom korta, pedagogiska instruktionsfilmer plus en massa matnyttig information om att starta och sköta ett företag.

Inget samlas på hög

I appen skapar och skickar Hanna kundfakturor, mejlar sina kunder och fotograferar kvitton/fakturor som sedan bokförs enkelt. Hon får automatiskt momsrapporter att ladda upp till Skatteverket.

– Eftersom jag gör allt direkt och det bokförs automatiskt samlas inget på hög. Dessutom får man väldigt bra överblick över allt som bokförts.

Om hon undrat över något har hon fått svar i appen eller på Wrebits hemsida, eller mejlat deras support.

– De har svarat väldigt snabbt, och jag har alltid fått bra hjälp.

I appen kan du enkelt hantera kvitton, fakturor, momsredovisning, skapa/skicka kundfakturor med mera.

En app med gott humör

Wrebit är ett komplett affärsprogram och har en av marknadens mest utvecklade AI-robot i appen. Gränssnittet är anpassat till företagaren som ofta är ”på språng”, designen är positiv och lekfull.

– Appen känns glad! Den uppmuntrar mig att sköta min fakturering och bokföring mitt i steget, och ger mig koll på hur ekonomin utvecklas. Nästan som en hälso- eller träningsapp där man kan följa sin egen hälsostatus eller träningskurva. Jag kan verkligen rekommendera Wrebit till alla småföretagare.

Läs mer om Wrebit här och ladda ner appen

Fakta om Wrebit:

Superenkelt flöde för att hantera kvitton, fakturor, momsredovisning, skapa/skicka kundfakturor med mera. Allt i samma kostnadsfria app.

Hela tjänsten är mobil och molnbaserad.

Smidig integration med Zettle - dagsförsäljningen bokförs automatiskt.

Experthjälp direkt i appen - det går att köpa tilläggstjänster i form av rådgivning, boksluts- och deklarationshjälp etc. Valfritt att nyttja dessa tjänster.

Enkelt, automatiskt och gratis.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Nynäshamns Postens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan